2022-02-01 11:48:50• hírek • Fizetett tartalom

A Korall Klinika sebészetén a pandémia alatt is fogadják a járóbetegeket

Napjainkban, amikor a koronavírus-járvány miatt a kevésbé sürgős sebészeti beavatkozásokat sok egészségügyi intézményben elhalasztják, sokak számára jelenthet megkönnyebbülést, hogy a szatmári Korall Klinikán ebben az időszakban is zavartalanul folynak az ambuláns, azaz helyi érzéstelenítéssel végzett műtétek, melyeknek jelentős részét dr. Al-Momani Tareg sebész szakorvos végzi.

Noha dr. Al-Momani Tareg még csak 2021-ben csatlakozott a Korall Klinika szakorvosi gárdájához, már aktív szerződésben áll a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztárral (CJAS), így a páciensek akár a háziorvos által kiállított küldőpapírral is jelentkezhetnek a konzultációra, mi több, a beavatkozások egy részét a biztosítóház fedezi. Annak érdekében pedig, hogy az ambuláns beavatkozások számára helytálló, a 21. századi elvárásoknak teljes mértékben megfelelő helyszínt biztosítsanak, a Korall Klinika frissen felújított épületszárnyában egy korszerű, jól felszerelt műtőtermet is kialakítottak, melyben mind a sebészeti, mind a kisebb onkológiai beavatkozások elvégezhetők.




A Korall Klinikán ugyanakkor nem csak a konzultációra, illetve a helyi érzéstelenítéssel történő beavatkozások (pl. tályogok kitisztítása, benőtt körmök vagy bőrkinövések eltávolítása, bőrbiopszia, emlőbiopszia, stb.) elvégzésre van lehetőség, hanem a gyógyulási folyamatot lezáró utókezelésekre is. Ebbe beleérthetjük az olyan rutinfeladatokat, mint pl. a kötözés vagy épp a varratszedés, de természetesen az orvosi kontrollt is, mely a korábban elvégzett kezelés eredményeit hivatott ellenőrizni.


A románul és magyarul is kiválóan beszélő dr. Al-Momani Tareg elmondta, az elmúlt közel egy évben számos, általános- és daganatsebészeti problémával keresték fel őt a Szatmár megyeiek, akik előtt folyamatosan, még a pandémia legsúlyosabb időszakaiban is nyitva állt a klinika ajtaja. S noha a panaszok jelentős részét sikerül helyben kezelni, a Korall Klinika sebésze akkor sem engedi haza üres kézzel a hozzá jelentkező pácienseket, ha a betegség egy komolyabb, helyben nem elvégezhető beavatkozást tett szükségessé. Ebben az esetben a szakorvos mérlegeli a problémát, majd ajánl egy olyan szatmári vagy a közeli nagyvárosokban rendelő kollégát, akihez bizalommal fordulhat az ember.


A Korall Klinika szakorvosa minden hétköznap rendel, a konzultáción való részvétel azonban előzetes időpontegyeztetéshez kötött. Előjegyzésért és további információkért tárcsázza a 0361 412 037-es, a 0361 800 820-as vagy a 0772054033-as telefonszámot, vagy látogasson el személyesen a klinikára, melyet Szatmárnémetiben, az Eroii Revoluţiei tér 22. szám alatt talál meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: